Facebook доведеться пояснити витік даних 50 мільйонів користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook доведеться пояснити витік даних 50 мільйонів користувачів

Фондовий ринок
819
Facebook почала внутрішнє розслідування після того як стало відомо, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів громадян, які мають сторінки в соціальній мережі.
Про це пише Bloomberg.
Як повідомляється в блозі компанії, 16 березня Facebook припинила роботу з Cambridge Analytica.
У 2015 році Facebook з’ясував, що професор Кембриджського університету Олександр Коган передав третім особам дані з додатка “This is your digital life”, який отримував дані по API Facebook.
Додаток було створено нібито для дослідницьких цілей і створення психологічних портретів користувачів. За весь час до нього підключилися близько 270 тисяч осіб.
При цьому кожен користувач давав згоду на обробку не лише своїх персональних даних, зазначених на Facebook, але і даних користувачів зі списку друзів. В сумі Коган отримав інформацію з приблизно 50 млн профілів.
Відзначається, що сам Коган збирав інформацію легально і згідно з правилами Facebook. Однак пізніше він передав дані третім особам – компаніям Eunoia Technologies і Cambridge Analytica – що вже виходило за межі дозволеного соцмережею.
Тоді Facebook вимагала видалити додаток і знищити всю інформацію про користувачів.
Професор і компанії, до яких ця інформація потрапила, підтвердили знищення даних.
Однак в березні 2018 року Facebook довідалася, що не всі дані були видалені. Після цього Facebook повідомила про блокування роботи профілів Когана і компаній в соцмережі.
Після цього Cambridge Analytica зробила заяву, в якій ще раз підтвердила, що позбулася даних користувачів соцмережі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас