АМКУ програв майже всі суди у справі про картельну змову супермаркетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ програв майже всі суди у справі про картельну змову супермаркетів

Фондовий ринок
530
Антимонопольний комітет не зміг відстояти в судах свою позицію у справі щодо обвинувачення найбільших супермаркетів у картельній змові.
Про це повідомив глава АМКУ Юрій Терентьєв.
За його словами, суди в більшості своїх рішень підтримали позови рітейлерів, які були не згодні із рішенням АМКУ і опротестовували його.
“За більшістю справ суд ухвалив рішення на користь позивачів, тобто не на користь АМКУ. У більшості рішень було заявлено, що доведеність фактів недостатня для рішення АМКУ, ухваленого в квітні 2015 року за підсумками розслідування, яке проводилося в 2012-2014 роках”, – пояснив Терентьєв.
Антимонопольний комітет навесні 2015 року завершив розгляд справи про картельну змову між великими продуктовими торговими мережами і дослідницькою компанією “АСНільсен Юкрейн”, визнав відповідачів у цій справі винними.
Справа стосувалася таких операторів великих продовольчих мереж, як Fozzy Group, АТБ, Метро, ​​Ашан, Novus, Велика кишеня, Billa, Край, Фуршет, Еко-маркет.
Сукупний розмір накладеного штрафу становить 203,6 млн грн, або 0,1% їх обороту за 2014 рік.
За даними Держреєстру судових рішень, деякі відповідачі у цій справі пройшли суди всіх інстанцій і домоглися остаточного скасування рішення АМКУ в частині, що стосується їхніх компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас