Реконструкція Контрактової площі в Києві обійдеться в 160-170 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реконструкція Контрактової площі в Києві обійдеться в 160-170 млн грн

Казна та Політика
544
Кошторис реконструкції Контрактової площі на Подолі обійдеться міському бюджету Києва приблизно у 160-170 млн грн, повідомив координатор проекту “Нова Контрактова” Євген Петрощук в четвер під час презентації проекту в Національному художньому музеї.
“Оскільки роботи будуть проводитися за муніципальні гроші, виконавця робіт з реконструкції буде визначено на тендері… Подальша процедура передбачає проведення експертизи, тендеру на роботи і надалі – будівництво. Якщо брати нормативний час, то за 1-1,5 року цей проект можна реалізувати”, – пояснив Є. Петрощук.
За його словами, замовником робіт на території Контрактової площі є КП “Благоустрій”, виконавця реконструкції визначать шляхом проведення тендеру.
Згідно з проектом, на Контрактовій площі створять пішохідну зону з тактильними шляхами для людей з вадами зору та в’їздом в метро для людей у візках. Проект не передбачає розміщення на площі МАФів, крім однієї скляної будівлі. Архітектори проекту відзначили, що місто може відмовитися і від цього МАФу в разі, якщо заклади харчування відкриються в Гостиному дворі в центрі площі.
За словами координатора “Нової Контрактової”, проект не включає реконструкцію Гостиного двору, оскільки суд повернув цей об’єкт у державну власність лише нещодавно.
При цьому Є. Петрощук запевнив, що проект реконструкції площі дозволить здійснити реконструкцію Гостиного двору пізніше без шкоди для виконаних робіт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас