Кіберполіція попередила українців про "ящірних" хакерів-здирників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція попередила українців про "ящірних" хакерів-здирників

Кримінал
1034
В Україні з’явилися жертви хакерської групи “LizardSquad” (Команда ящерів. – Прим. Ред.).
Про це пише прес-служба Департаменту кіберполіції України.
У відомстві уточнюють, що від шахраїв постраждали фінансові установи державного та приватного сектора, транспортні компаніїї, державні підприємства і провайдери доступу до мережі інтернет.
Жертвам, від імені так званої “LizardSquad”, на електронні поштові скриньки приходять листи з повідомленням, що їхню установа/підприємство/компанію вибрали для подальшої DDoS-атаки.
Зазначається, що ця атака матиме значний вплив на функціонування установи/підприємства/компанії, а можливо, навіть заблокує його роботу. Для того щоб уникнути таких наслідків, потерпілі повинні заплатити хакерам 3 BTC (біткойни. – Прим. Ред.). У разі несплати комісія буде збільшена на 5 BTC за кожен день, який пройшов без оплати.
В даний час працівники Департаменту кіберполіції супроводжують кілька кримінальних проваджень, в рамках яких проводяться слідчі (розшукові) заходи, спрямовані на встановлення групи невідомих осіб, які самі себе називають хакерською групою LizardSquad.
Фахівці Департаменту кіберполіції звертають увагу користувачів, що оплата за, так би мовити, “протекцію від атак” не надає повноцінного захисту і 100% ймовірності уникнути хакерської атаки. Сплата цих коштів тільки фінансує подальшу протиправну діяльність зловмисників і підтверджує правильність обраної ними схеми шантажу.
Крім того, окремим аспектом, який підсилює ефект таких листів, є те, що останнім часом спостерігається значне збільшення кількості випадків використання нового вектора кібератаки – використання протоколу Memcached. Вже є підтверджені факти використання хакерами вразливих сервісів Memcached для проведення ряду DDoS-атак, включаючи масовану атаку на сайт Github і найбільшу в світі DDoS-атаку (потужністю приблизно 1,7 Тбіт/с) на американську фірму.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас