Якого кольору вживані автомобілі продаються дорожче за інші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якого кольору вживані автомобілі продаються дорожче за інші

Технології&Авто
1617
При купівлі нового автомобіля потрібно орієнтуватися на те, щоб його ціна з плином часу на вторинному автомобільному ринку впала якомога менше. Це залежить багато від чого, навіть від кольору кузова. Сайт iSeeCars.com розповів про те, вживані автомобілі з яким кольором кузова продаються найкраще і найгірше.
Автомобілі з лимонним (жовтим) кольором кузова через три роки після початку їх експлуатації зберігають 27% від своєї первісної вартості. Це на 18,5% вище стандартного значення.
Є ще кілька кольорів кузова, завдяки яким старі автомобілі продаються за більшою ціною від середнього значення. Це помаранчевий (на 7,8% вище середнього значення) і зелений (+9%).
Але є і більш «екстремальні» кольори, шанувальники яких можуть втратити через це багато грошей. Так, наприклад, автомобілі золотистого кольору перепродаються в середньому за ціною на 12,1% менше, ніж машини із звичайним кольором кузова, фіолетового – на 10,7%, бежевого – на 10,3%.
Як ви, напевно, знаєте, найпоширеніші кольори кузова автомобілів – білий, чорний, червоний і сірий. Старі машини з одним з цих кольорів кузова мають тенденцію знецінюватися з часом. Чому? Тому, що їх занадто багато.
Чому у старих автомобілів жовтого кольору висока ціна? Тому, що їх дуже мало, і вони головним чином являють собою спорткари, кабріолети й іноді позашляховики (наприклад, Jeep Wrangler).
У США жовті позашляховики через три роки після початку їх експлуатації втрачають в ціні всього 10,9% від їх первісної вартості, а жовті пікапи – 25,8% (у пікапів звичайного кольору – 30,9%).
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас