Львів може стати першим обласним центром України без маршруток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львів може стати першим обласним центром України без маршруток

Казна та Політика
2635
Транспортна комісія депутатів Львівської міської ради підтримала петицію містян про повну відмову від приватних перевізників на користь електротранспорту та автобусів.
Про це йдеться у сюжеті Радіо НВ.
Повний перехід на електротранспорт та автобуси необхідно здійснити протягом п’яти років, вирішила комісія. Остаточне рішення про відмову від маршрутних таксі має ухвалити Львівська міська рада. Питання може бути винесене на розгляд вже наступного тижня, повідомив у коментарі Радіо НВ представник депутатської комісії Роман Іванців. Але поки ініціатива – декларативна.
За словами депутата міської ради, потрібно ще напрацювати дорожню карту. Найважливіше у депутатській ініціативі, аби громадський транспорт був зручним в тому числі для людей з особливими потребами, підкреслив Іванців. Компаніям, які зараз регулюють рух маршруток, може бути запропонована інша співпраця. А водіїв громадського транспорту у Львові вже зараз не вистачає, сказав депутат міськради.
Ідея відмови від маршруток у великих містах лунає і на рівні Міністерства інфраструктури, повідомив експерт громадського об’єднання Європатруль В’ячеслав Коновалов. Але завадити її втіленню може корупція, вважає він.
“На реалізацію цих проектів потрібні мільярди. Без політичної волі та відмови від хабарів з боку чиновників це поки неможливо реалізувати”, – сказав Коновалов.
Великі автобуси в містах – це практика європейських країн, зазначив в ефірі Радіо НВ перший заступник голови Державної служби з безпеки на транспорті В’ячеслав Дідківський. За його словами, відмова від маршруток допоможе розвантажити міську мережу.
Якщо ініціативу підтримає міська рада, Львів стане першим обласним центром України без маршрутних таксі. Найближче пленарне засідання львівської міськради заплановане на 22 березня.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас