Рада ухвалила закон, що регулює повноваження поліцейських — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закон, що регулює повноваження поліцейських

Казна та Політика
1044
Верховна Рада вранці у четвер, 15 березня, ухвалила закон про дисциплінарний статут Національної поліції України, що регулює повноваження поліцейських і їх керівників. Про це повідомляє прес-служба парламенту.
Під час поіменного голосування на ранковому засіданні Ради за відповідний законопроект віддав свої голоси 251 народний депутат.
Ініціатором цієї законодавчої ініціативи був прем’єр-міністр Володимир Гройсман, а зареєстрували проект закону в парламенті ще 16 травня 2016 року.
Затвердженим дисциплінарним статутом Нацполіції визначається сутність службової дисципліни в Національній поліції, повноваження поліцейських та їх керівників з її дотримання, види заохочень та дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження, йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
Водночас разом із затвердженням нового дисциплінарного статуту Нацполіції втратив чинність закон “Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України”.
Раніше повідомлялося, що в Києві чоловік кинув у поліцейських вибухівку. Перед цим під час несення служби в Києві та Рівному за ніч отримали травми відразу п’ятеро поліцейських.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас