Генпрокурор анонсував відкриття справи стосовно тендеру на зв'язок 4G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокурор анонсував відкриття справи стосовно тендеру на зв'язок 4G

Казна та Політика
1061
Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє розібратися з проведенням тендеру на отримання операторами мобільного зв’язку ліцензій на право розгорнути мобільний зв’язок стандарту 4G.
“Ми зареєструємо кримінальне провадження за цим фактом і ретельно все вивчимо. Якщо будуть ознаки, що державний бюджет недоотримав кошти, ми, безумовно, будемо діяти згідно з чинним законодавством”, – повідомив він на пленарному засіданні Верховної Ради в четвер.
Як повідомлялося, “велика трійка” українських мобільних операторів 6 березня взяла на себе зобов’язання сплатити 5,434 млрд грн в діапазоні 1800 МГц за право розгорнути на них мобільний зв’язок четвертого покоління (4G).
“Велика трійка” українських мобільних операторів прогнозує запуск технології 4G в діапазоні 1800 МГц в липні поточного року.
Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко на засіданні погоджувальної ради парламенту 12 березня оприлюднив позицію фракції з вимогою скасувати результати тендеру на отримання операторами мобільного зв’язку ліцензій на право розгорнути мобільний зв’язок стандарту 4G в діапазоні 1800 МГц і виставити ліцензії на повторні торги.
“Ми підрахували: український бюджет в результаті заниження в 15 разів стартової ціни на продаж 4G частот втратив 15 млрд грн. У мене питання до президента України: де $550 млн, які у вас під носом провели повз державний бюджет? У мене питання до НАБУ: де ваша боротьба з корупцією?”, – задався питанням лідер фракції.
Він підкреслив, що Радикальна партія вимагає від НАБУ, Генеральної прокуратури України, прем’єр-міністра скасувати результати тендеру на отримання 4G-ліцензій мобільними операторами і виставити ліцензії на повторний тендер.
Того ж дня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив правоохоронцям ретельно перевірити озвучену О.Ляшком інформацію щодо результатів тендеру на отримання операторами мобільного зв’язку ліцензій на право розгорнути мобільний зв’язок стандарту 4G.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас