Представлено технологію 3D-друку будинків за 24 години — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено технологію 3D-друку будинків за 24 години

Технології&Авто
1918
Американський стартап ICON і благодійна організація New Story презентували швидкий 3D-друк житлових будинків для країн, що розвиваються. Розробники заявили, що будівельному принтеру потрібно від 12 до 24 годин, щоб роздрукувати простий одноповерховий будинок площею 60 квадратних метрів. Максимальна площа будівлі, яку може виробити принтер, не перевищує 80 квадратних метрів
Представники ICON додали, що це перший 3D-друкований будинок, чий фасад повністю друкується за допомогою коду і дозволений для проживання людей; вони зазначили, що їхня технологія відрізняється низькою вартістю. Один будинок, на цьому етапі розробки, обійдеться в 10 тисяч доларів, однак в майбутньому вони обіцяють зниження до 4 тисяч доларів.
Після друку стін будівельники встановлюють вікна, дерев’яний дах, базову сантехніку і електропроводку, яку можна провести прямо всередині стін. Все встановлення, включаючи обробку, займає менше одного дня.
Також компанії представили принтер Vulcan, за допомогою якого вони будуть друкувати будинки. Незважаючи на велику вагу, він може переноситися з місця на місце. Vulcan друкує звичайну суміш бетону, який укладається в 100 ниток товщиною в дюйм; він зберігає форму у міру затвердіння. Стіни продовжують тверднути протягом декількох днів після друку, але почати жити в ньому можна вже відразу після виробництва.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас