"Нафтогаз" і "Газпром" обговорять ситуацію з транзитом газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" і "Газпром" обговорять ситуацію з транзитом газу

Енергетика
1381
НАК “Нафтогаз України” вимагає від АТ “Газпром” перегляду тарифу на транзит природного газу через Україну.
Про це заявив головний комерційний директор групи “Нафтогаз” Юрій Вітренко.
За словами прес-служби, готується зустріч представників “Газпрому” і “Нафтогазу” з приводу рішень Стокгольмського арбітражу, на якій “Нафтогаз” поінформує “Газпром”, що не згоден розірвати контракти. НАК підтвердили проведення даної зустрічі, уточнивши терміни – до кінця місяця.
“Крім того, ми послали “Газпрому” вимогу про перегляд тарифу. На зустрічі, звісно, буде обговорюватися виконання рішень арбітражу”, – цитує прес-служба Юрія Вітренка.
Таким чином в “Нафтогазі” відреагували на заяву заступника голови правління “Газпрому” Олександра Медведєва, що українська компанія підтвердила готовність почати переговори в рамках процедури розірвання чинних контрактів.
“Газпром” на свій запит отримав від “Нафтогазу України” підтвердження про готовність почати переговори в рамках процедури розірвання чинних контрактів на поставку і транзит газу”, – сказав Медведєв.
При цьому голова правління “Газпрому” Олексій Міллер на зустрічі з російським прем’єр-міністром Дмитром Медведєвим заявив, що “в поточних умовах вже українська сторона повинна доводити економічну ефективність і доцільність продовження транзиту газу через територію України”. За словами Міллера, “Газпром” готовий вислухати і розглянути такі пропозиції.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас