Україна освоїла виробництво артилерійських снарядів великого калібру (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна освоїла виробництво артилерійських снарядів великого калібру (відео)

Технології&Авто
1459
У Державній акціонерній холдинговій компанії “Артем” (входить до складу держконцерну “Укроборонпром”) успішно провели вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм власного виробництва, повідомив гендиректор “Укроборонпрому” Павло Букін, коментуючи результати випробувань.
“Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів”, – цитує гендиректора прес-служба “Укроборонпрому” в середу.
За його словами, новий осколково-фугасний снаряд розрахований на знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів противника, а також руйнування фортифікаційних споруд і об’єктів. Він призначений для стрільби з однієї з найбільш далекобійних артилерійських систем – “Гіацинт”.
П. Букін зазначив, що у виробництві снаряда, крім ДАХК “Артем”, задіяні інші підприємства “Укроборнпрому”, відповідальні за створення ініціюючих засобів, вибухової речовини і пороху.
“Кооперація підприємств концерну дозволила в короткі терміни освоїти виробництво артилерійських боєприпасів для забезпечення потреб ЗСУ. Це – важливий крок, який підвищує боєздатність української армії”, – зазначив гендиректор “Укроборонпрому”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас