Кабмін встановив порядок користування реєстром одержувачів житлових субсидій без доступу одержувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін встановив порядок користування реєстром одержувачів житлових субсидій без доступу одержувачів

Казна та Політика
736
Кабінет Міністрів встановив порядок ведення та користування Єдиним державним реєстром одержувачів житлових субсидій, не передбачивши доступ до неї громадян-одержувачів субсидій.
Відповідне положення про держреєстр Кабмін затвердив на засіданні в середу.
Держателем реєстру є Міністерство соціальної політики, його ведення фінансується за рахунок коштів держбюджету.
Адміністратором реєстру є державне підприємство “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики”.
Реєстр складається з баз даних структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій.
До реєстру вносяться загальні відомості про одержувача житлової субсидії (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження), реєстраційний номер облікової картки платника податків, реквізити паспорта громадянина України або довідки про місце постійного або тимчасового проживання, адреса, характеристика домогосподарства, відомості про осіб, з урахуванням яких призначається субсидія, доходи всіх осіб, які враховуються при призначенні субсидій, період призначення субсидії, послуги, на оплату яких призначається субсидія, фактичні розрахункові дані (вартість послуг, сума обов’язкового платежу, сума нарахованих субсидій).
Користувачем реєстру є Мінсоцполітики та уповноважені органи.
Обмін інформацією між уповноваженими органами та Мінсоцполітики здійснюються через систему електронної взаємодії державних інформаційних ресурсів.
Інформація з реєстру може надаватися користувачами реєстру іншим центральним і місцевим органам виконавчої влади та місцевого самоврядування для забезпечення надання житлових субсидій.
Доступ користувачів до реєстру забезпечує адміністратор з використанням засобів захисту інформації.

Довідка Finance.ua

  • В липні 2017 року Кабмін вирішив створити Єдиний держреєстр одержувачів житлових субсидій на основі інформації про отримання таких субсидій.
  • З 1 січня 2018 року структурні підрозділи з питань соціального захисту населення повинні вносити до реєстру інформацію про призначені субсидії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас