Коли військові отримають підвищені пенсії: Розенко назвав терміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли військові отримають підвищені пенсії: Розенко назвав терміни

Казна та Політика
1543
Процес перерахунку військових пенсій, які зростуть в середньому на 1500 гривень, вже запущений. Перші виплати осучаснених пенсій військовим почнуться в кінці березня. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в ефірі NewsOne.
Віце-прем’єр-міністр зазначив, що перерахунок військових пенсій здійснити складно, але це не повинно зайняти багато часу.
“Зараз цей процес триває. В кінці березня стартують вже реальні виплати пенсіонерам… Я переконаний, що протягом березня-квітня військові пенсіонери отримають нові пенсії”, – підкреслив Розенко.
Чиновник зазначив, що на підвищення пенсій для військових пенсіонерів потрібно приблизно 8 млрд гривень. Раніше в уряді заявляли про 7 млрд гривень.
Розенко пояснив, що в жовтні 2017 року, коли стартувала пенсійна реформа, військовим пенсіонерам не перерахували пенсії. У зв’язку з цим був розроблений законопроект, який мали направити до Верховної Ради, але через дискусії навколо цього документа процес його прийняття затягнувся.
“Саме тому уряд прийняв рішення піти на випередження і прийняв відповідну постанову Кабінету міністрів, якою ми взяли на себе зобов’язання і зараз це реалізуємо. Заднім числом, з 1 січня 2018 року всі пенсії військовим пенсіонерам будуть перераховані й осучаснені”, – пояснив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас