Апеляційний суд підтвердив безпідставність вимог акціонера банку "Народний капітал" до НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд підтвердив безпідставність вимог акціонера банку "Народний капітал" до НБУ

Фондовий ринок
142
Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив безпідставність вимог акціонера банку “Народний капітал” Олександра Вороняка до Національного банку.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Згідно з ним, Київський апеляційний адміністративний суд 13 березня 2018 року залишив без задоволення апеляційну скаргу міноритарного акціонера банку “Народний капітал” Олександра Вороняка на постанову Окружного адміністративного суду Києва від 13 грудня 2017 року.
Як випливає з матеріалів справи, акціонер банку “Народний капітал” Вороняк, який володіє 8,6% акцій банку, вимагав визнати протиправним та скасувати рішення НБУ про віднесення цього банку до категорії неплатоспроможних та рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про введення в ньому тимчасової адміністрації.
Ретельно вивчивши всі матеріали справи, Окружний адміністративний суд Києва дійшов наступних висновків: у НБУ були всі підстави для віднесення банку “Народний капітал” до категорії неплатоспроможних; ухвалюючи рішення щодо цього банку, НБУ діяв правомірно; регулятор має право віднести проблемний банк до категорії неплатоспроможних у будь-який день протягом 180-денного строку; міноритарний акціонер банку не має права за законом оскаржити застосовані до банку як юридичної особи заходи впливу.
Тому постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 13 грудня 2017 в задоволенні позову акціонера банку “Народний капітал” Вороняка було повністю відмовлено.
Київський апеляційний адміністративний суд залишив це рішення без змін.

Довідка Finance.ua

  • 19 січня 2017 року НБУ відніс ПАТ “Банк Народний капітал” до категорії неплатоспроможних, а фонд розпочав процедуру виведення банку з ринку шляхом введення в ньому тимчасової адміністрації до 19 лютого, після чого продовжив ще на місяць – до 19 березня.
  • 9 березня банк був відправлений на ліквідацію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас