Скасування третьої групи "спрощенців" призведе до відтоку ІТ-фахівців з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасування третьої групи "спрощенців" призведе до відтоку ІТ-фахівців з України

Казна та Політика
3532
Скасування третьої групи спрощеної системи оподаткування, запропоноване депутатами в законопроекті №8089, призведе до зниження темпів зростання ІТ-індустрії та істотного відтоку ІТ-фахівців з країни. Про це заявили в керівництві асоціації “ІТ-Україна”.
“Скасування третьої групи спрощеної системи оподаткування призведе до істотного зниження темпів фінансового зростання індустрії та скорочення обсягів валютної виручки”, – підкреслюють в “ІТ-Україна”.
У разі зміни фіскальної політики, на думку “ІТ-Україна”, індустрії загрожує істотне уповільнення темпів зростання, а державі – недоотримання мільярдів доларів США в економіку країни.
Також запропонована депутатами ініціатива, на думку асоціації, призведе до зменшення кількості робочих місць в галузі і до відтоку фахівців з країни.
“Можливість працювати з фахівцями за моделлю ФОП третьої групи дозволяє індустрії створювати нові робочі місця (в цьому році планується їх збільшення на 20-25%), що забезпечує стійкий розвиток галузі”, – підкреслюється в повідомленні.
“Перегляд поточних умов і збільшення податкового навантаження відчутно вдарять по розвитку креативних індустрій, які тільки починають формуватися в Україні, а отже, позбавлять країну одного з основних драйверів зростання. У довгостроковій перспективі це позначиться на загальній економічній ситуації країни та її конкурентоспроможності на сучасному світовому ринку”, – підкреслюється в повідомленні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас