"Газпром" вирішив розірвати контракти з "Нафтогазом", щоб не платити нові штрафи за 2018 і 2019 рр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" вирішив розірвати контракти з "Нафтогазом", щоб не платити нові штрафи за 2018 і 2019 рр.

Казна та Політика
1255
“Газпром” вирішив розірвати контракти з “Нафтогазом України”, щоб не платити нові штрафи за 2018-й і 2019 рр, повідомив голова правління “Газпрому” Олексій Міллер.
О. Міллер зазначив, що “Стокгольмський арбітраж ухвалив асиметричне рішення, яке порушило баланс інтересів сторін за контрактами на постачання і транзитним”.
“За рішенням арбітражу “Газпром” повинен заплатити “Нафтогазу” $2,56 млрд. Але з розумінням того, що НАК “Нафтогаз України” одразу ж зробив заяву про те, що за майбутній 2018-2019 рр.. до кінця дії контракту НАК “Нафтогаз України” на підставі рішення Стокгольмського арбітражу стягне з нас ще штрафи, і ми будемо змушені заплатити ще кілька мільярдів доларів. Звичайно ж, у таких умовах для нас ці контракти стають економічно неефективними, недоцільними з економічної точки зору.
“Без сумніву, рішення про розірвання контрактів – це процедура не дуже швидка. Мабуть, на це піде плюс-мінус півтора – два роки. Але для транзиту в Європу через територію України в даний час ніяких ризиків немає, якщо, звичайно ж, не буде несанкціонованого відбору з боку НАК “Нафтогаз України”, – сказав О. Міллер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас