Рада прийняла закон про встановлення групи інвалідності учасникам АТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла закон про встановлення групи інвалідності учасникам АТО

Казна та Політика
808
Верховна рада України прийняла закон про встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції (АТО). Відповідний законопроект у другому читанні і в цілому підтримав 281 нардеп.
Так, в ході засідання Рада прийняла закон №7161 “Про внесення зміни до Закону України “Про реабілітацію інвалідів України” щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції”.
Законопроектом встановлено, що особам, у яких внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, отриманих під час безпосередньої участі в АТО, забезпечення її проведення, які перебували безпосередньо в районах проведення АТО, ампутовані верхні і/або нижні кінцівки, або отримане пошкодження призвело до незворотної втрати частини кінцівки, або незворотної втрати іншого органу, або повної втрати органом його функцій, що спричинило встановлення інвалідності, група інвалідності встановлюється без зазначення терміну повторного огляду (безстроково) і на ступінь вище або І групи.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України ініціює зміни до закону “Про звернення громадян” для забезпечення прав осіб з інвалідністю серед учасників антитерористичної операції (АТО).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас