У Міносвіти хочуть навчити студентів і вчених комерціалізувати свої ідеї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міносвіти хочуть навчити студентів і вчених комерціалізувати свої ідеї

Казна та Політика
334
У Міністерстві освіти хочуть розширити кількість бізнес-інкубаторів при вузах, щоб студенти і вчені мали можливість навчитися втілювати в бізнес результати своїх досліджень та ідеї, повідомляється на сайті МОН.
Для цього відомство підписало Меморандум про співпрацю та взаємодію з ГО “Платформа інноваційного партнерства” (YEP), яка вже реалізує проект в різних куточках України.
“Ми не розраховуємо, що з першого, другого чи третього набору отримаємо повноцінні стартапи, які зможуть комерціалізуватися. Наша мета на першому етапі – створити в університетському середовищі культуру підприємництва, закласти відповідне мислення у студентів. А за 2-3 роки ми хочемо запустити тренд. Якщо студент захоче створити стартап, він буде знати, де йому допоможуть пройти цей шлях – від ідеї та перших кроків у її реалізації”, – зазначив глава YEP Андрій Заїкін.
Меморандум також передбачає багато інших напрямків для співпраці між МОН та “Платформою інноваційного партнерства”. Це, наприклад, вдосконалення нормативної бази для розвитку стартапів у вузах і розв’язання проблем розвитку інноваційного підприємництва.
В даний час бізнес-інкубатори YEP працюють в 10 вузах в різних регіонах України. Зараз йде третій набір студентських стартапів, які будуть реалізовуватися до травня. Ще 10-15 університетів хочуть приєднатися до проекту.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас