Українські хакери завдали шкоди клієнтам DHL на 1,5 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські хакери завдали шкоди клієнтам DHL на 1,5 млн євро

Кримінал
489
Два українські хакери завдали шкоди клієнтам логістичної компанії DHL на суму понад 1,5 млн євро.
Про це йдеться в повідомленні Департаменту кіберполіції в Facebook.
Повідомляється, що в рамках міжнародного співробітництва кіберполіція спільно з німецькими правоохоронцями встановила причетність двох жителів Чернівців до даних злочинів.
Вони протягом 2013-2016 років незаконним шляхом отримували цифрові пакетні марки DHL lables, які перепродували з істотними знижками.
Зокрема, хакери отримували доступ до облікових записів клієнтів DHL за допомогою заздалегідь викрадених персональних даних (в тому числі ідентифікаторів, паролів, номерів банківських платіжних карток, термінів їх дії) і у великій кількості замовляли цифрові пакетні марки.
Надалі вони перепродували марки зі значними знижками в розмірі 50-70% від повної вартості.
Клієнтів знаходили через рекламу в інтернеті.
Всього правоохоронці задокументували понад 200 випадків незаконного продажу поштових пакетних марок. Отримані гроші переводилися в готівку через валютні рахунки, відкриті в банках Кіпру та Іспанії.
Працівники кіберполіції Чернівецької області спільно з німецькими колегами встановили причетність до злочину двох чернівчан – 28-річної жінки та 22-річного чоловіка. За їхніми адресами провели обшуки, в ході яких виявили та вилучили комп’ютерну техніку та носії інформації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас