Порошенко не підтримує депутатський законопроект про ліквідацію 3-ї групи спрощенців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко не підтримує депутатський законопроект про ліквідацію 3-ї групи спрощенців

Казна та Політика
912
Президент Петро Порошенко не підтримує депутатський законопроект про ліквідацію 3-ї групи платників єдиного податку (так званих спрощенців).
Про це він сказав на зустрічі з представниками бізнесу.
“Є багато питань про пропозиції, в тому числі законопроект, який передбачає оподаткування або припинення за третьою групою, розроблений окремими народними депутатами. Я хотів би сказати, що я його не підтримую. Впевнений, що сьогодні сучасні технології дозволяють нам розрахувати операції суб’єктів господарювання без дорогої купівлі РРО. Можна використовувати смартфони, захищені програми”, – сказав він.
Мова йде про зареєстрований у Верховній Раді законопроект №8089, яким пропонується знизити ставку податку на додану вартість (ПДВ) з 20% до 16%.
Ініціаторами даного законопроекту є народні депутати Андрій Шинькович і Геннадій Чекіта (БПП).
Документом також пропонується скасувати третю групу платників “єдиного податку”, а також внести зміни до переліку видів діяльності, на основі яких підприємців відносять до другої групи платників єдиного податку.
Законопроект забороняє бути платником першої і другої груп суб’єктам, які займаються оптовою торгівлею і посередництвом в оптовій торгівлі.
Документ впроваджує обов’язкове використання реєстраторів розрахункових операторів (РРО) для всіх платників єдиного податку другої групи без обов’язку мати первинні документи на отримання товарів.
При цьому всі платники першої групи єдиного податку звільняються від застосування РРО.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас