Кожен день невиконання рішення Стокгольмського арбітражу коштуватиме Газпрому $0,5 млн – Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен день невиконання рішення Стокгольмського арбітражу коштуватиме Газпрому $0,5 млн – Порошенко

Казна та Політика
2398
Кожен день невиконання рішення Стокгольмського арбітражу про компенсацію НАК “Нафтогаз України” збитку від транзиту російського газу буде коштувати ПАТ “Газпром” $0,5 млн, заявляє президент України Петро Порошенко.
“Ми виграли кейс з транзиту. $4,6 млрд – це обсяг збитку, який російський “Газпром” повинен компенсувати Україні… Сьогоднішня теза про те, що треба будувати “Північний потік-2”, має набагато менше прихильників. І ще є одна важлива деталь: “Газпром” зволікає з виконанням суду з виплат грошей на користь НАК “Нафтогаз”… Хотів би сказати, що це абсолютно безперспективно. Гроші будуть сплачені”, – сказав Президент на зустрічі з представниками бізнес-спільноти в понеділок у Києві.
Він зазначив, що “Газпром” заплатить майже $0,5 млн за кожен день затримки платежу.
“День $0,5 млн – ціна за невиконання рішення суду. І запевняю вас, що Україна отримає все до копійки. Дано відповідні доручення, розроблено юридичні плани, і ми будемо діяти вже найближчим часом для забезпечення захисту інтересів української держави”, – сказав П. Порошенко.

Довідка Finance.ua

  • Стокгольмський арбітраж зобов’язав “Газпром” доплатити НАК “Нафтогаз України” $4,63 млрд за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту. Таким чином, за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на постачання і транзит газу, “Газпром” повинен доплатити НАК $2,56 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас