Порошенко підписав закон для найпоширенішої форми бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон для найпоширенішої форми бізнесу

Казна та Політика
6748
Президент України Петро Порошенко підписав законопроект Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю.
Про це він повідомив у понеділок, 12 березня, на зустрічі з бізнесом в Києві.
Згідно із законопроектом, вартість частки товариства з обмеженою відповідальністю встановлюється станом на день перед зборами учасників товариства, де було прийнято рішення про виключення учасника з товариства.
У перехідних положеннях законопроекту міститься також положення про примусовий викуп частки учасником.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, пропонується визначити порядок створення, діяльності, припинення товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю.
Крім того, законопроектом передбачено регулювання нового для України інструменту, яким є корпоративні договори, відомі в міжнародній практиці під назвою “shareholder agreements”.
Також скасовується обмеження на кількість учасників Товариства і вимога вказувати в статуті розмір статутного капіталу, перелік учасників Товариства, а також його юридична адреса.
Учасникам товариств з обмеженою відповідальністю забезпечується значний простір для врегулювання своїх відносин з допомогою договорів в частині здійснення повноважень.
Також встановлено загальне правило про внесення учасниками вкладів не пізніше 6 місяців з дня державної реєстрації Товариства. Це правило враховує випадки, коли, наприклад, учасники зобов’язуються внести майно, яке не може бути внесено одразу, або коли таке внесення недоцільно.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас