Порошенко: ціни на електроенергію для населення не повинні підвищуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: ціни на електроенергію для населення не повинні підвищуватися

Енергетика
471
Президент Петро Порошенко вважає, що ціни на електроенергію для населення не повинні бути підвищені.
Про це він заявив в інтерв’ю українським телеканалам.
“Український народ, українські люди не повинні платити за ці примхи, і ціни для населення не повинні бути підвищені… Я сумніваюся, що у квітні – принаймні мені про це нічого не відомо – ця система (впровадження стимулюючого регулювання, RAB-тариф, – ред.) буде введена. Думаю, що це вимагає додаткових кроків з боку регулятора, уряду і, можливо, парламенту”, – сказав президент, відповідаючи на питання про можливе підвищення тарифів на електроенергію з 1 квітня.
Він також зазначив, що сьогодні в Україні не створений ринок електроенергії.
“Так, треба вводити європейські норми. Так, треба виконувати ті зобов’язання, які ми брали на себе в Угоді про асоціацію, під якою стоять підписи тих, хто має безпосереднє відношення до Угоди про асоціацію. Це зобов’язання парламенту і уряду, не президента”, – додав Порошенко.
RAB-регулювання – це система довгострокового тарифоутворення, що широко застосовується в європейських країнах, основною метою якої є залучення інвестицій у розвиток і модернізацію електромереж, тоді як на сьогодні тарифи для компаній електроенергетичного сектору розраховуються за принципом “витрати плюс”.
Нагадаємо, в лютому голова НКРЕКП Дмитро Вовк запевнив, що при переході на RAB-регулювання тарифи на електроенергію в Україні залишаться найнижчими в Європі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас