У Daimler бачать майбутнє в збільшенні в батареях вмісту нікелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Daimler бачать майбутнє в збільшенні в батареях вмісту нікелю

Технології&Авто
636
Автомобільна промисловість надалі перейде на випуск батарей з більшим вмістом нікелю для електричних автомобілів, заявив Ола Каелленіус (Ola Kaellenius), член правління автомобільної компанії Daimler, відповідальний за дослідження і розробки.
Високі ціни на кобальт змушують виробників шукати шляхи зміни конструкції батарей, що використовуються в електричних автомобілях, з метою зменшення вмісту кобальту, замінивши його нікелем.
Більше половини запасів кобальту, який щороку видобувають у світі, надходить з Демократичної Республіки Конго. За останні кілька років ціна на кобальт зросла більш ніж утричі. І здебільшого це пов’язано з ростом популярності електромобілів. В акумуляторній батареї електромобіля є від 8 до 12 кг кобальту.
Експерти побоюються, що в подальшому кобальт може стати дефіцитом, що негативно вплине на розширення виробництва електромобілів. Хоча практично всі великі автомобільні компанії планують збільшити випуск електричного транспорту.
Перехід на використання в батареях нікелю справді дозволить розв’язати цю проблему. Запасів нікелю в світі набагато більше – близько 300 млн т, в той час як запаси кобальту оцінюються в 7 млн ​​т. До того ж видобуток нікелю не обмежений одним регіоном.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас