Блокчейн і криптовалюта внесені в один із найвідоміших словників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокчейн і криптовалюта внесені в один із найвідоміших словників

Фінтех і Картки
307
Після стрімкого подорожчання біткойна у 2017 році в лексикон користувачів Інтернету увійшли нові слова — «криптовалюта» і «блокчейн» (cryptocurrency і blockchain). Вони існували і раніше, але вживалися в основному у вузькому середовищі фахівців в окремо взятій галузі інформаційних технологій. Тепер блокчейн і криптовалюти перейшли в розряд масових явищ.
Дійшло навіть до того, що ці терміни були додані в онлайн-версію одного з найбільш відомих у світі словників англійської мови Merriam-Webster. Також у виданні з’явилася розшифровка і тлумачення абревіатури ICO (initial coin offering – первинне розміщення монет).
Загалом останнє оновлення словника принесло в нього 850 нових понять з різних сфер людського життя. З сучасної ІТ-термінології в лексичну базу Merriam-Webster потрапили також словосполучення life hack («лайфхак»), case-sensitive («чутливий до регістру») та інші. Слово unicorn, що перекладається як «єдиноріг», набуло нового значення. У краудфандінгу так називають стартапи, що залучили інвестиції на суму мільярд доларів і більше.
Видавці словників російської мови поки що не настільки розторопні щодо поповнення їх новими поняттями з галузі високих технологій, хоча затребуваність нових трендів, у тому числі пов’язаних з криптовалютами, в нашій країні вкрай висока. Як відзначає Business FM, попит на фахівців в галузі блокчейн-платформ, криптовалют і ICO багаторазово зріс за минулий рік. Зростають і зарплати у цій сфері: в середньому в Росії фахівцю з блокчейну платять 200-300 тисяч рублів на місяць.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас