У Google готовий 72-кубітний квантовий процесор Bristlecone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Google готовий 72-кубітний квантовий процесор Bristlecone

Технології&Авто
1205
Фахівці компанії Google представили новий квантовий процесор, який отримав назву Bristlecone. Його основне призначення – надати тестовий стенд для дослідників «для дослідження системних помилок і масштабованості нашої технології кубітів, а також додатків у сфері квантового моделювання, оптимізації і машинного навчання».
Однією з основних проблем, з якою стикаються всі квантові комп’ютери, є частка помилок. Квантові комп’ютери зазвичай працюють при надзвичайно низьких температурах (на рівні мілікельвінів) і екрановані від навколишнього середовища. Справа в тому, що сучасні квантові біти і раніше дуже нестабільні, і будь-який вплив може призвести до помилок. Через це кубіти в сучасних квантових процесорах насправді не є поодинокими кубітами, але часто являють собою комбінацію з декількох біт, щоб допомогти враховувати можливі помилки. Ще одним обмежуючим фактором є те, що більшість з цих систем можуть зберігати свій стан менш ніж на 100 мікросекунд.
Системи, які компанія Google демонструвала раніше і які містили 9 кубітів, мали частку помилок на рівні 1% при зчитуванні даних, 0,1% для однокубітних квантових вентилів і 0,6% для двохкубітних квантових вентилів.
Кожен чіп Bristlecone включає 72 кубіти. Загальне припущення в галузі полягає в тому, що для досягнення квантової переваги необхідно 49 кубітів. Квантова перевага означає, що комп’ютер, який використовує кубіти, є більш ефективним в порівнянні з пристроями, що оперують бітами. Разом з тим, Google попереджає, що квантовий комп’ютер – це не просто кубіти.
Поки що квантової переваги не досягнуто. У Google вважають, що вона може бути продемонстрована при 49 кубітах, глибині схеми понад 40 і рівні помилок для двокубітних квантових вентилів менше 0,5%. Google прагне досягти для 72-кубітного квантового процесора Bristlecone аналогічного або навіть кращого рівня помилок, як і в 9-кубітних системах. Компанія вважає, що Bristlecone стане переконливим доказом можливості створення великомасштабних квантових комп’ютерів.
При цьому Google «обережно оптимістична» в прогнозуванні того, що за допомогою Bristlecone може бути досягнуто квантової переваги.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас