Поглинання Qualcomm може становити ризик для безпеки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поглинання Qualcomm може становити ризик для безпеки США

Фондовий ринок
1499
Поглинання американського виробника мікрочіпів Qualcomm Inc. компанією Broadcom, що базується в даний час в Сінгапурі, може становити ризик для національної безпеки США, оскільки Qualcomm є лідером в сфері створення найважливіших напівпровідникових технологій, йдеться в повідомленні міністерства фінансів США.
Продаж Qualcomm може погіршити конкурентоспроможність чіпмейкера, оскільки, ймовірно, знизяться витрати на НДДКР, а це, в свою чергу, поставить під загрозу безпеку США, зазначає Мінфін.
Qualcomm отримала лист Мінфіну США 5 березня, але опублікувала його лише 6 березня.
“Виявлено міркування, що ставновлять потенційну загрозу національній безпеці, в зв’язку з чим потрібне повне розслідування пропонованої угоди”, – написав Мінфін. При цьому конкретні міркування не перераховуються, оскільки є секретними.
У понеділок Комітет з іноземних інвестицій США (CFIUS) зажадав відкласти голосування акціонерів Qualcomm по угоді з конкуруючою Broadcom на один місяць. Голосування мало пройти 6 березня на річних зборах акціонерів Qualcomm.
Потенційна угода Qualcomm і Broadcom вартістю $117 млрд могла б стати найбільшою в галузі. Її значимість підвищує і такий момент, як істотна роль чіпів і технологій Qualcomm в розвитку стандарту для бездротових мереж 5G.

Довідка Finance.ua:

  • Qualcomm, створена в 1985 році, насамперед відома як виробник мікрочіпів для модемів, в тому числі в мобільних пристроях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас