Порошенко: ми робимо реформи не для МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: ми робимо реформи не для МВФ

Казна та Політика
2034
Президент України Петро Порошенко заявив, що останні півроку в Україні були дуже насичені реформами, але влада робить реформи не для Міжнародного валютного фонду (МВФ), а для українського народу.
“Ми робимо реформи не для МВФ, а для українського народу і майбутнього країни. І я пишаюся тим, що МВФ сказав, що протягом трьох років мого президентства ми зробили більше реформ, ніж у попередні 25 років”, – підкреслив П. Порошенко в інтерв’ю британському виданню Financial Times, повідомляє прес-служба президента у вівторок.
Глава держави зазначив, що “останні півроку були дуже насичені активними реформами”.
Він нагадав, що з вересня 2017 року Україна провела освітню реформу, пенсійну реформу, реформу системи охорони здоров’я, яка в тому числі стосується сільської медицини та телемедицини. Також була проведена конституційна реформа в частині судової реформи, і ухвалено новий закон про приватизацію, який встановлює прозорі правила приватизації і можливість для інвестора використовувати англійську правову систему.
Президент також додав, що одночасно з масштабним реформуванням української армії, яка вимагає значних коштів, Україна нарощує обсяги ремонту і будівництва нових доріг. Так, у 2015 році на ремонт доріг було спрямовано 10 млрд грн, у 2016 році – 20 млрд грн, у 2017 році – 30 млрд грн, в 2018 році заплановано 50 млрд грн.
“І все відбувається за абсолютно новою системою державних закупівель, яка економить десятки мільярдів. Саме тому ми збільшили місцеві бюджети в сім разів під час децентралізації. Ось чому ми маємо невелике економічне зростання”, – підсумував П. Порошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас