Для американських кораблів створять лазерну систему 3-в-1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для американських кораблів створять лазерну систему 3-в-1

Технології&Авто
905
Командування ВМС США замовило американській компанії Lockheed Martin розробку нової багатофункціональної бойової лазерної системи для есмінців типу «Арлі Берк». Як повідомляє Breaking Defense, нова система зможе виконувати три функції: вражати невеликі катери і безпілотні літальні апарати, вести спостереження і засліплювати оптичні системи противника.
В даний час у дослідній експлуатації ВМС США перебуває одна бойова лазерна установка. Мова йде про комплекс LaWS (Laser Weapon System, лазерна система озброєння), встановлений на десантному кораблі-доці «Понсе» типу «Остін», що входить до складу П’ятого флоту ВМС США (у зоні відповідальності — західна частина Індійського океану і Перська затока).
На десантному кораблі LaWS відповідає за враження безпілотних літальних апаратів, а також засліплення електронно-оптичних і інфрачервоних систем спостереження і наведення. Основу установки потужністю 33 кіловати становить твердотільний лазер. До її складу також входить система наведення і малопотужний лазер, призначений для засліплення систем спостереження.
Перспективна лазерна система, розробкою якої займеться компанія Lockheed Martin, отримала назву HELIOS (High Energy Laser and Optical Integrated-dazzler with Surveillance, високоенергетичний лазер з інтегрованим сліпучим лазером та спостереженням). На розробку системи планується витратити не більше ніж 150 мільйонів доларів.
Нова лазерна система буде складатися з трьох підсистем. Перша буде представляти собою бойовий лазер потужністю від 60 до 150 кіловат. Він буде використовуватися для ураження безпілотників і невеликих кораблів. Оптична підсистема HELIOS, що відповідає за фокусування лазера, буде використовуватися і як система спостереження за віддаленими об’єктами.
Нарешті, до складу HELIOS включать малопотужний лазер. Він буде використовуватися для засліплення оптичних систем спостереження і наведення, наприклад, тепловізорів або електронно-оптичних камер. На кораблях нова лазерна система буде підключена до бойової інформаційно-керуючої системи Aegis.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас