Банки Credit Suisse і ING здійснили перший блокчейн-переказ цінних паперів на $30 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Credit Suisse і ING здійснили перший блокчейн-переказ цінних паперів на $30 млн

Фінтех і Картки
268
Один з найбільших швейцарських фінансових конгломератів Credit Suisse і голландський банк ING оголосили про успішний переказ цінних паперів на суму в €25 млн ($30 млн) за допомогою технології розподіленого реєстру.
Як йдеться у повідомленні, Credit Suisse здійснив операцію з обміну цінними паперами з ING на платформі, розробленій спільними зусиллями фірми з управління фінансами HQLAX і блокчейн-консорціуму R3.
За словами представників Credit Suisse, додаток, розроблений на основі розподіленої платформи R3 Corda, дозволяє банківським групам передавати одна одній права власності на цінні папери голландського і німецького урядів більш ефективно, ніж дозволяють традиційні системи.
«Успіх першої транзакції свідчить про потенціал технології блокчейн для створення більш ефективного, прозорого і ліквідного ринку», — зазначив керівник відділу стягнень та оптимізації Credit Suisse Securities Ромейн Дюма.
За словами голови блокчейн-розробок ING Херве Франкоса, в даний час нова технологія знаходиться в стадії тестування, а реліз заплановано на кінець року.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас