У Узбекистану з'явиться власний лоукостер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Узбекистану з'явиться власний лоукостер

Світ
887
Національна авіакомпанія Узбекистану Uzbekistan Airways створить свого лоукостера. Він може з’явитися вже в цьому році як дочірнє підприємство державного перевізника країни.
У Uzbekistan Airways розраховують, що запуск власного лоукостера дозволить значно знизити ціни на міжнародні перельоти. Перевізник буде орієнтований на туристичний потік. Серед його основних напрямків називається в тому числі Росія. Також планується, що авіакомпанія запустить рейси до Туреччини та Єгипту. Лоукостер буде літати і всередині країни.
Імовірна вартість квитка до Москви з Ташкента – близько 100 доларів. Остаточна ціна на переліт буде залежати від сукупності факторів, серед яких розташування аеропорту та перелік послуг, що надаються на борту. Зараз вартість квитків на цей рейс (довжиною 2800 км) у Uzbekistan Airways в залежності від дати починається від 200 доларів (в один бік).
Сьогодні Uzbekistan Airways вивчає досвід запуску лоукостерів в усьому світі, в тому числі у російського “Аерофлоту”. Нагадаємо, що в минулому році власного низькотарифного оператора отримав і Азербайджан – Buta Airways (підрозділ AZAL) приступив до польотів у вересні 2017 року і в даний час експлуатує флот з шести літаків Embraer E190.

Довідка Finance.ua:

  • Авіакомпанії Uzbekistan Airways в 2017 році вперше за кілька років змогла наростити пасажиропотік.
  • Збільшення кількості обслужених пасажирів склало 9,4% порівняно з показниками 2016 року.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас