Кравцов розповів, навіщо і коли "Укрзалізниця" створить оператора тяги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кравцов розповів, навіщо і коли "Укрзалізниця" створить оператора тяги

Фондовий ринок
469
ПАТ “Укрзалізниця” планує створити філію — оператора тягового складу. Про це журналістам повідомив в. о. голови компанії Євген Кравцов на міжнародній конференції “Залізниці України: розвиток та інвестиції”.
“Це одна з найбільш важливих і складних структурних змін в компанії. Якщо говорити про відкриття ринку тяги, наша позиція — ми повинні використовувати максимум терміну, передбаченого угодою про асоціацію з ЄС (з моменту підписання)”, — зауважив Кравцов.
За його словами, завдання стоїть – підійти до створення філії — оператора тяги протягом року.
“Питання створення філії важливе з точки зору реалізації стратегії, тому що це питання відділення тяги від інфраструктури. Якщо ми говоримо про відкриття ринку тяги, про доступ приватної тяги до ринку, то без виділеного в рамках УЗ оператора тяги це (відкрити ринок тяги — ред.) неможливо”, — заявив Кравцов.
Керівник УЗ повідомив, що у філію потрапить вантажна тяга, однак у залізничному відомстві тривають дискусії з приводу передачі пасажирської тяги в філію. “Якими локомотивами філія буде оперувати? Точно в цю філію потраплять вантажні локомотиви. Що стосується пасажирських перевезень, щодо цього питання у нас триває дискусія. Є думка, що пасажирська тяга повинна “піти” в пасажирську компанію. Питання пов’язане з тим, чи є сенс задіяти перехресне використання пасажирських і вантажних локомотивів. Вважаю, що необхідно пасажирський бізнес максимально відокремлювати від всього іншого… Питання в тому, що це все об’єднано в одне депо на сьогодні, це ускладнює роботу”, — розповів Кравцов.
Він уточнив, що, крім філії-оператора тяги буде створено філію, яка буде займатися ремонтами рухомого складу. “У нас дуже часте явище — неякісне виконання ремонтів всередині депо. І ці факти приховуються. Коли структура відповідає і за експлуатацію локомотивів, і за їх ремонт, створюється прямий конфлікт інтересів”, — пояснив Кравцов.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас