Ноу-хау Мінсоцполітики: як залучити в Пенсійний фонд ще 5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау Мінсоцполітики: як залучити в Пенсійний фонд ще 5 млрд грн

Казна та Політика
916
Прес-служба Міністерства соціальної політики повідомила про те, що фахівцями відомства розроблено законопроект, що передбачає запровадження регресивної шкали сплати єдиного соціального внеску для тих, чиї зарплати нараховуються мільйонами гривень за місяць. Про це сказано в повідомленні на сайті відомства.
У відомстві пояснюють, що в даний час межа, з якої знімається ЄСВ за ставкою 22%, – 15 мінімальних зарплат – 55,8 гривень. А розроблена регресивна шкала буде стосуватися всієї суми зарплати.
«Я не бачу нічого поганого в тому, щоб люди отримували високі зарплати, якщо б ЄСВ стягувався з усієї суми заробітної плати, а не з 55 800 гривень, – каже Міністр соціальної політики України Андрій Рева. – Ми розробили регресивну шкалу, яка дозволить відраховувати соціальні внески з усієї суми зарплати. Звичайно, було б чудово, якщо б відраховувалися всі 22%, скажімо, з 7 мільйонів, але це може призвести до того, що почне скорочуватися розмір самої зарплати. Тому ми і розробили механізм, який дозволить проводити відрахування таким чином, що сума, з якої розраховується ЄСВ, буде зростати, а відсоток знижуватися».
За словами міністра, якщо депутати Верховної Ради підтримають цей законопроект, бюджет Пенсійного фонду отримає додатково 5 млрд гривень.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас