РНБО продовжить санкції проти російських банків – Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РНБО продовжить санкції проти російських банків – Порошенко

Фондовий ринок
440
Президент України Петро Порошенко наголошує, що вихід з українського ринку банків з державним російським капіталом є очевидним процесом, але він повинен бути продуманим.
“Очевидним є процес виходу з українського ринку банків з державним російським капіталом, він поступовий, регульований, він не стимулюється жодним державним органом України”, – сказав він на засіданні РНБО України в четвер.
П. Порошенко зазначив, що цей процес потрібно здійснити так, щоб не завдати шкоди українській економіці і забезпечити стабільність функціонування банківської системи України. Також необхідно потурбуватися про те, щоб збереглися кошти українських підприємств і вклади фізичних осіб, які прийшли в ці банки “ще задовго до початку російської агресії”.
Президент зазначив, що протягом 2017 року чисті активи українських банків з державним російським капіталом скоротилися на третину, а обсяг розміщених у них фізичних і юридичних осіб зменшився на 28% і 34% відповідно. За останні три роки частка банків з державним російським капіталом в чистих активах банківської системи України зменшилась майже в два рази, з 10,6% до 5,6%.
“Ці сухі цифри, на мою думку, є дуже аргументованою відповіддю на соковиту брехню, яка повсюдно ллється, про нібито якесь домінування установ з російським капіталом в банківській системі України, під тим чи іншим прикриттям”, – заявив П. Порошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас