У Київській області вантажівки почнуть зважувати на ходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київській області вантажівки почнуть зважувати на ходу

Технології&Авто
527
Перші комплекси автоматичного вагового контролю в русі (WiM, Weight in Motion) запрацюють на українських дорогах Київської області влітку цього року. Про це, як передають в МІУ, повідомив на нараді перший заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.
“Зараз “Укравтодор” спільно з МВС вирішує питання про розміщення та утримання центрів обробки даних для системи автоматичного зважування та автоматичного контролю швидкості. Перші WiM-комплекси повинні запрацювати вже влітку цього року”, – сказав Лавренюк, передає ЦТС.
Український бізнес почав активно возити фурами зерно, труби і металопрокат
Учасники наради обговорили перспективи співробітництва Мінінфраструктури з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) щодо впровадження пілотного проекту автоматичного вагового контролю WiM.
Даний проект був запропонований Україні Світовим банком (СБ).
Раніше повідомлялося, що МІУ і “Укравтодор” попередньо обговорили з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) можливість закупівлі комплексів WiM і визначили 5 місць, де їх розташувати на початковому етапі. Це передмістя Києва, траси М-01, М 05, М 06, М-07 і М-01.
Окремо МІУ доручило “Укравтодору” визначити по всій Україні місця для майбутнього розташування рамп, на яких будуть встановлені прилади фото- і відеофіксації, прилади аналізу дорожнього руху. Надалі відомство має включати встановлення таких рамп в кошторис будівництва і реконструкції доріг.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас