40 міст по всьому світу повністю перейшли на відновлювану енергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

40 міст по всьому світу повністю перейшли на відновлювану енергію

Енергетика
1012
Понад 40 міст по всьому світу повністю перейшли на відновлювану енергію, і щонайменше сотня міст забезпечує 70% запиту на електроенергію за допомогою чистих джерел. З моменту підписання Паризької угоди, кількість міст, які працюють над скороченням вуглецевих викидів, зросла з 308 до 572, повідомляє Fast Company.
У список міст США, які на 70% перейшли на відновлювані джерела, входять Сіетл, Юджин і Аспен. Берлінгтон перейшов на чисту енергетику в повному обсязі. Аналогічну мету поставили Атланта і Сан-Дієго. Саме міста найбільше впливають на забруднення навколишнього середовища, тому їх курс на відновлювані джерела зможе зробити найбільший внесок у боротьбу зі зміною клімату. Зокрема, вони можуть виділяти субсидії для підприємств, готових відмовитися від викопного палива і вводити фінансові стимули для організацій, чиї нові об’єкти будуть спочатку обладнані сонячними панелями.
Якщо ж заохочувальні заходи не матимуть ефекту, можна посилити будівельні норми і правила. Наприклад, у Сан-Франциско 15-30% дахів новозбудованих будинків повинні бути обладнані або сонячними панелями, або зеленими насадженнями. Звісно, обмеження мають стосуватися і викидів з підприємств, які використовують вугілля та природний газ.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас