Гостиний двір повернули в комунальну власність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гостиний двір повернули в комунальну власність

Казна та Політика
341
Апеляційний господарський суд Києва розірвав договір про оренду Гостиного двору на столичному Подолі, укладений київським відділенням Фонду держмайна (ФДМ) з компанією Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство Укрреставрація.
Суд ухвалив рішення 28 лютого, передає агентство Інтерфакс-Україна.
Згідно з ним, пам’ятник архітектури повернуто в комунальну власність.
“Фонд держмайна ще повинен відшкодувати збитки по Гостиному двору. Приблизна сума збитків становить 150 млн грн”, – повідомила депутат Київради 7-го скликання Вікторія Кустова .
Договір оренди був укладений ще 18 березня 1994 року, і згідно з ним орендар брав на себе повну відповідальність за збереження цієї пам’ятки архітектури. Однак, згідно з актом обстеження від 10 грудня 2015 року, було встановлено, що ніяких будівельних робіт на орендованому об’єкті не проводилося.
Фонд направив на адресу відповідача пропозицію про дострокове розірвання договору оренди, яку було повернуто з відміткою відділення поштового зв’язку у зв’язку із закінченням встановленого терміну зберігання.
В березні 2016 року регіональне відділення Фонду держмайна по Києву звернулося в Господарський суд Києва з позовом про розірвання договору оренди будівлі Гостиного двору, укладеного з Укрреставрацією.
Підставою для пред’явлення позову стало невиконання орендарем своїх зобов’язань щодо збереження пам’ятки та утримання її в належному стані, чим створена загроза його руйнації. ФДМ просив суд зобов’язати орендаря повернути йому державне нерухоме майно.
У листопаді 2016 року суд відмовив регіональному відділенню ФДМ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас