День фінансів, 28 лютого: платити за дороги, реформувати ЄСВ, пенсії не оподатковувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 28 лютого: платити за дороги, реформувати ЄСВ, пенсії не оподатковувати

821
Середа, 28 лютого. Поки Петро Порошенко нагадував українцям, що ті не відчувають ефекту від реформ, депутати, Кабмін, і суди, мабуть, намагалися змінити ситуацію. І ось що у них вийшло:
Пенсії не оподатковувати. Конституційний Суд визнав неконституційним оподаткування пенсій. КС вважає, що в сфері пенсійного забезпечення справедливим повинен визнаватися такий підхід законодавця, за якого забезпечується пропорційне співвідношення між страховими внесками і призначеним розміром пенсійних виплат.
Платити за дороги. Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення для будівництва та експлуатації. Запевняють, що концесійні дороги – це дороги більш високої якості, які відповідають високим стандартам, оскільки головними для користувачів цих доріг будуть якість і швидкість руху.
Реформувати ЄСВ. Уряд розробляє законопроект, який передбачає запровадження регресивної шкали сплати Єдиного соціального внеску (ЄСВ). Про деталі розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.
Сприяти інвестиціям. Верховна Рада України ухвалила за основу проект Закону України “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій” № 6141. Читайте, які кроки це сприяння передбачаэ.
Спростити виїзд дітей. Верховна Рада ухвалила за основу зміни в деякі законодавчі акти щодо порядку виїзду дитини за межі України. Пропонується спростити процедуру виїзду дитини, яка в останні роки була сильно ускладнена і вимагала або окремого нотаріального дозволу батьків, або окремого рішення суду на кожен виїзд дитини.
Ціни на газ знижувати. Незабаром В Україні почнеться системне зниження цін на газ. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Він нагадав, що Україна в 2017 році наростила видобуток газу. “Ми збільшили власний видобуток газу минулого року і будемо це робити і надалі – в 2018, 2019 і 2020 роках”, – заявив Гройсман.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас