Ключові інфраструктурні законопроекти України відповідають європейським нормам - МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ключові інфраструктурні законопроекти України відповідають європейським нормам - МЕРТ

Казна та Політика
74
Ключові законопроекти в галузі інфраструктури України більш ніж на 80% відповідають нормам європейського законодавства. Водночас законопроект «Про внутрішній водний транспорт» має бути доопрацьований.
Таку думку висловили європейські експерти за результатами засідання Проектів технічної допомоги ЄС щодо таблиць відповідності законопроектів законодавству ЄС за участю заступника міністра інфраструктури України з питань євроінтеграції Віктора Довганя, інформує прес-служба Мінінфраструктури.
Під час засідання учасники обговорили законопроект про внутрішньо-водний транспорт, про залізничний транспорт, про перевезення небезпечних вантажів і два законопроекти про автомобільний транспорт. Європейські експерти підтвердили, що всі законопроекти більш ніж на 80% відповідають нормам законодавства Європейського Союзу та підтримали ухвалення їх Верховною Радою України.
Щодо законопроекту №2475-а «Про внутрішній водний транспорт», експерти ЄС запропонували доопрацювати його в Комітеті транспорту Верховної Ради і відправити на повторне перше читання.
Довгань зазначив, що прийняття зазначених законопроектів є необхідною умовою виконання умов Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у цьому році.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас