Гройсман очолив комісію із захисту бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман очолив комісію із захисту бізнесу

Казна та Політика
283
Кабінет міністрів затвердив постанову про створення міжвідомчої комісії із захисту бізнесу, яку очолить прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Комісія складатиметься з абсолютної більшості бізнес-асоціацій і правозахисників, там не буде силовиків”, – пояснив міністр юстиції Павло Петренко, представляючи постанову на засіданні Кабінету міністрів у середу.
Комісія, зокрема, контролюватиме виконання норм закону “маски-шоу – стоп!”, який парламент прийняв у 2017 році. Вона буде займатися розглядом справ про порушення прав бізнесу, в тому числі обшуків, зазначив міністр юстиції.
П.Петренко також зазначив, що комісія буде працювати в публічному режимі і її робота передбачає системну відповідь уряду щодо зміни законодавства або кадрових рішень.
У постанові також містяться рекомендації, обов’язкові до виконання правоохоронними органами.
В.Гройсман запропонував провести перше засідання комісії в березні щодо ситуації з тиском на бізнес з боку силових органів. Він також додав, що в комісію увійшли бізнес-омбудсмен, Союз українських підприємців, Європейська Бізнес Асоціація, Американська торгово-промислова палата, представники профспілок, Федерація роботодавців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас