ДФС нагадала громадянам про необхідність декларування іноземних доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС нагадала громадянам про необхідність декларування іноземних доходів

Казна та Політика
794
Всі громадяни, які отримали у 2017 році доходи з-за кордону – спадок, гонорари, авторські виплати, дивіденди або просто зарплату, повинні їх задекларувати.
Про це повідомив директор Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк.
Він підкреслив, що фіскальна служба постійно проводить роз’яснювальну роботу з тими громадянами, які можуть мати закордонні доходи, зокрема, з відомими артистами, спортсменами, моряками, а також жителями прикордонних районів, які їдуть працювати в сусідні країни.
«Такі громадяни можуть надіслати декларацію поштою або звернутися в посольства або консульства. Також вони мають право оформити довіреність своїм близьким в Україні, щоб вони подали декларацію. Або подати її за допомогою електронних засобів он-лайн», – зазначив Павло Дроняк.
Він зазначив, що в разі, коли людина вже сплатила податок за тими ставками, які діють в іншій країні, то вона має взяти в податкових органах іноземної держави довідку про сплачені суми і вони будуть враховані при перерахунку в Україні.
За даними декларацій про майновий стан і доходи, поданих протягом 2017 року, громадянами задекларовано іноземні доходи в сумі 4 351,4 млн грн, з яких визначені податкові зобов’язання для самостійної сплати податку на доходи фізичних осіб в сумі 775,3 млн грн і 64,2 млн грн військового збору.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас