Депутати проголосували за платні дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати проголосували за платні дороги

Технології&Авто
1615
Верховна Рада України прийняла закон, що дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення для будівництва і експлуатації.
233 народні депутати проголосували за відповідний законопроект №6766.
Запевняють, що концесійні дороги – це дороги більш високої якості, які відповідають високим стандартам, оскільки головним для користувачів цих доріг буде якість і швидкість руху. Нові платні дороги будуть економити витрати на пальне, час у дорозі завдяки тому, що скорочуються і випрямляються маршрути в обхід населених пунктів і з’єднують два населені пункти безпосередньо, скорочуючи шлях на 50-100 км.
Законом передбачається: на умовах концесії можуть передаватися для будівництва та експлуатації дороги загального користування державного значення; після прийняття рішення про будівництво і експлуатацію автомобільних доріг, які можуть бути надані в концесію, забороняється органам виконавчої влади здійснювати будь-які дії щодо надання земельних ділянок, передбачених для будівництва та експлуатації цих автомобільних доріг, в користування та/або у власність громадян або юридичних осіб.
Кабмін визначає максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільними дорогами, побудованими на умовах концесії, який сплачується з урахуванням рівня інфляції.
Автомобільні дороги відносять до розряду платних лише за умови їх суттєвого вдосконалення та забезпечення альтернативного проїзду транспортних засобів безкоштовними автомобільними дорогами, протяжність автомобільних доріг, що забезпечуватимуть альтернативний безкоштовний проїзд транспортних засобів, не повинна перевищувати більш ніж в два рази довжину платної автомобільної дороги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас