Концесія на допомогу: Кононенко говорить про належне утримання та ремонт доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Концесія на допомогу: Кононенко говорить про належне утримання та ремонт доріг

Казна та Політика
234
Законодавчі зміни щодо будівництва доріг за принципом концесії будуть сприяти створенню умов для залучення інвестицій в галузь і країну в цілому.
Також це дозволить забезпечити належне утримання та своєчасний ремонт таких доріг і поліпшити їх технічний стан, вважає один з ініціаторів законопроекту №6766, перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко.
Нагадаємо, ще 27 лютого Верховна Рада в першому читанні ухвалила Проект Закону №6766 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг». Законопроект був розроблений в рамках імплементації законодавства Євросоюзу у транспортній галузі. За відповідний закон проголосували 233 нардепи.
«Пишаюся бути співавтором цього найважливішого закону. Його ухвалення буквально означає, що відтепер в Україні з’являться сучасні автобани, не гірші ніж у наших найближчих європейських сусідів. Законом передбачено надання державою права на будівництво та експлуатацію доріг на підставі концесійного договору. І це реальна можливість залучити нові інвестиції для будівництва доріг загального користування державного значення, гарантія їх належного утримання та своєчасного ремонту», – написав Кононенко на сторінці в Facebook.
Він вважає, що дороги, побудовані на умовах концесії, будуть відповідати високим стандартам і будуватися в обхід населених пунктів, що дозволить водіям економити витрати палива і час.
«В концесію будуть передаватися виключно новозбудовані дороги, а розмір оплати за разовий проїзд буде визначати Кабінет Міністрів України. Відразу попереджу можливу «зраду»: обов’язковим буде забезпечення альтернативного безкоштовного шляху. Парламентарії виконали свою роботу, м’яч на половині поля «Укравтодору» і Славоміра Новака», – повідомив Кононенко.
Відзначимо, законопроект №6766 передбачає вдосконалення законодавчого регулювання будівництва та експлуатації автомобільних доріг загального користування державного значення на умовах концесії, а також на поліпшення інвестиційного клімату країни.
На умовах концесії можуть передаватися для будівництва і експлуатації дороги загального користування державного значення, але це буде стосуватися тільки будівництва нових доріг в Україні. Автори законопроекту переконані, що будівництво концесійних доріг дозволить забезпечити баланс інтересів між державою і приватним сектором. В результаті Україна отримає якісні автомагістралі, а іноземні інвестори – можливість реалізації додаткових інвестиційних проектів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас