ШІ створює фільми за кількома рядками сценарію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ створює фільми за кількома рядками сценарію

Технології&Авто
463
У сценаристів, яким відмовили в Голлівуді, з’явилася унікальна можливість: новий ШІ-алгоритм створює фільм за кількома рядками сценарію. «Оскара» за таке кіно навряд чи дадуть, але застосовувати технологію можна не тільки в індустрії розваг. Наприклад, ШІ зможе допомагати свідкам реконструювати подію.
Так званий генеративний алгоритм створює зображення з міток. ШІ навіть може передбачити за кількома кадрами наступний. Але ніхто досі не намагався зібрати кадри разом в послідовну історію, створену на основі короткого сценарію, пише Science. «Наскільки я знаю, це перше переведення тексту у відео, яке дало такі хороші результати. Вони не ідеальні, але як мінімум це починає скидатися на справжнє відео», — каже Тінне Туїтелаарс, спеціаліст з інформатики з бельгійського Левенського католицького університету.
Нейронна мережа діє в два етапи, які імітують роботу знімальної групи. Спочатку за допомогою тексту створюється основний зміст відео, по суті — розмите зображення фону з плямою на тому місці, де має відбутися головна дія. У другій стадії за допомогою тексту і чернетки відеоряду комп’ютер монтує власне фільм.
Друга нейронна мережа при цьому робить порівняння. Вона бачить фільм, який ілюструє, скажімо, «плавання під вітрилом», і справжнє відео з яхтою і повинна вибрати справжнє. Коли перша нейронна мережа справляється із завданням, друга піднімає планку і починає присікатися ще більш прискіпливо. Поступово поліпшується якість роботи.
Поки що таким чином вдалося створити відеоролики всього по 32 кадри довжиною і тривалістю близько секунди, а розміром вони з поштову марку, 64×64 пікселя. Якщо зробити їх більшими, втрачається точність, каже Ітун Лі, перший автор статті, представленої на зустрічі американської Асоціації з розвитку штучного інтелекту.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас