Рада розблокувала ввезення гуманітарних авто швидкої допомоги, що не відповідають екостандартам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада розблокувала ввезення гуманітарних авто швидкої допомоги, що не відповідають екостандартам

Казна та Політика
497
Верховна Рада України звільнила автомобілі швидкої медичної допомоги, спецавтомобілі та пересувні медклініки, що ввозяться в Україну як гуманітарна допомога, від необхідності їх відповідності чинним в Україні екологічним стандартам при митному оформленні та реєстрації.
Відповідні доповнення були внесені головою парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною в залі Верховної Ради в ході розгляду законопроекту №5470д про внесення зміни до питання ввезення в Україну та реєстрацію транспортних засобів, який потім був прийнятий за основу і в цілому 235 голосами народних депутатів.
“Понад 400 карет швидкої допомоги, отриманих як гуманітарна допомога, ми не можемо поставити на реєстрацію”, – зазначив у ході обговорення законопроекту один з його авторів Андрій Антонищак (фракція БПП).
Прийнятим законом також усунена необхідність наявності сертифіката відповідності екологічним стандартам під час пропуску транспортних засобів (нових і старих) на митну територію України для вільного обігу, однак такий сертифікат буде потрібний при митному оформленні на внутрішніх митницях.
“Таким чином, усувається перешкода пропуску транспортних засобів через кордон для подальшого митного оформлення, оскільки сертифікат відповідності, який необхідний для завершення митного оформлення, можна буде отримати на території України, а не на території спеціально відкритих підрозділів Польщі чи інших сусідніх країн”, – пояснила Н.Южаніна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас