У Шотландії визначилися з мінімальною роздрібною ціною на алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Шотландії визначилися з мінімальною роздрібною ціною на алкоголь

Світ
729
З 1 травня поточного року всі без винятку алкогольні напої в Шотландії повинні коштувати не менше 50 пенсів за одиницю алкоголю. Про це заявив секретар з питань охорони здоров’я країни Шон Робіссон, передає УНН з посиланням на The Guardian.
Сьогодні ж деякі торгові точки країни пропонують алкоголь вартістю 16 пенсів за одиницю, що, на думку Робіссона, “неприпустимо”.
Також уряд країни не виключає подальшого подорожчання алкогольних напоїв. Ціни на спиртне повинні “йти в ногу з інфляцією”, наголошують чиновники.
Дискусії про введення мінімальної роздрібної ціни на алкогольну продукцію в країні ведуться з 2012 року. Ще тоді шотландські міністри закріпили право вводити і переглядати мінімальні ціни на алкоголь на законодавчому рівні. Але ця норма так і не встигла запрацювати. Навколо документа почалися судові розгляди за позовом окремих представників сектора алкогольної промисловості.
За 5 років Верховний суд Сполученого Королівства підтвердив законність права шотландського парламенту вводити МРЦ на алкогольну продукцію.
Зазначимо, що в Україні МРЦ на алкоголь були переглянуті у вересні минулого року. За словами експертів, якщо ціна алкогольного напою нижче встановленої МРЦ, то такий алкоголь, швидше за все, – підроблений, або ж з нього не сплачені податки.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас