Німецький суд визнав за містами право забороняти автомобілі з дизельними двигунами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький суд визнав за містами право забороняти автомобілі з дизельними двигунами

Технології&Авто
418
Федеральний адміністративний суд Німеччини визнав правомірними заборони місцевої влади на допуск дизельних автомобілів на територію великих міст, передало німецьке видання Focus.
Згідно з позицією суддів, такий крок пов’язаний з необхідністю перешкоджати збільшенню шкідливих викидів в атмосферу. В 70 великих містах Німеччини рівень оксиду азоту в повітрі перевищує встановлені в ЄС норми, в тому числі в Штутгарті – більш ніж удвічі, пише Financial Times.
Раніше заборони були введені в Дюссельдорфі і Штутгарті, в зв’язку з чим було порушено питання про їх відповідність закону.
“Заборони в цілому допустимі, їх можна реалізувати таким чином, щоб уникнути непропорційних наслідків”, – заявив головуючий суддя Андреас Корбмахер. За його словами, правила ЄС вимагають дотримання, і якщо немає інших засобів зупинити забруднення, то доведеться йти на заборони.
Разом з тим Федеральний адміністративний суд вимагав, щоб Штутгарт і Дюссельдорф ретельно опрацювали документи про заборони допуску автомобілів в центр міста і представили їх суду.
Рішення адміністративного суду стосуватиметься мільйонів водіїв по всій Німеччині – на найбільшому авторинку Європи понад 12 млн легкових машин з дизельними двигунами. Головним противником заборони стала партія Християнсько-демократичний союз на чолі з Ангелою Меркель, що вважає його загрозою для автомобільної індустрії.
Після того, як у вересні 2015 року концерн Volkswagen зізнався в тому, що встановлював на свої дизельні автомобілі спеціальне програмне забезпечення, яке занижувало дані про викиди, популярність таких автомобілів в Європі різко знизилася. Через два місяці після заяви Volkswagen екологічна організація DUH через суд вимагала від влади Штутгарта і Дюссельдорфа ввести заборону на використання автомобілів з дизельними двигунами на міській території.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас