Virgin Hyperloop One показала пасажирську капсулу в Дубаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Virgin Hyperloop One показала пасажирську капсулу в Дубаї

Технології&Авто
1006
В ОАЕ компанія Virgin Hyperloop One представила проект лінії вакуумного транспорту, що з’єднує міста по всьому Близькому Сходу. Головна сенсація проекту — 12-хвилинний маршрут між Дубаєм і Абу-Дабі, розроблений спільно з транспортним відомством емірату Дубай, пише New Atlas.
Маршрут між Дубаєм і Абу-Дабі був вперше представлений в листопаді 2016 року, а в минулому році компанія спроектувала більш широку мережу, що з’єднує міста по всьому регіону, включаючи Кувейт, Джидду в Саудівській Аравії і Маскат в Омані. Поїздка між Абу-Дабі і Дубаєм, між якими майже 140 км, в даний час триває близько півтори години на машині. За даними Hyperloop One, 4 тис. автомобілів щодня проїжджають цим маршрутом. Якщо Hyperloop буде впроваджений, економія на скорочення втрат робочого часу складе $800 млн. Проект залишається тільки пропозицією, але генеральний директор Virgin Hyperloop One Роб Ллойд обіцяв його розглянути.
«Мережа Hyperloop, яка пройде від Джидди до Ер-Ріяда і від Абу-Дабі до Дубая, буде трансформувати потенційний рух товарів і мобільність людей і матиме значний вплив на економічний розвиток і подальше зростання в регіоні», — говорить він.

Голова Virgin Hyperloop One відвідав Дубай на Тижні інновацій в ОАЕ, щоб продемонструвати повномасштабну модель пасажирської капсули Hyperloop. Вона відрізняється від прототипу, який тестувався в Неваді на швидкості 387 км/год у грудні минулого року — нова капсула всередині більше схожа на бізнес-клас літака компанії Emirates, ніж на громадський транспорт.
На зображеннях прототипу — дуже простора кабіна з сенсорними екранами, вбудованими в підлокітники, і сидіннями з додатковим простором для ніг.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас