Bentley з автопілотом 3-го рівня з'явиться через 2-3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bentley з автопілотом 3-го рівня з'явиться через 2-3 роки

Технології&Авто
352
Bentley представила нову модель Bentayga V8 SUV з 2-м рівнем автономності. За словами керівництва компанії, технічно автомобіль більш просунутий, а його автономність обмежена штучно, щоб не міняти звичну систему управління. Офіційно Bentley з 3-м рівнем автономності з’явиться через два роки, пише Wired.
На цьому тижні Bentley представила нову версію моделі Bentayga V8 SUV, яка вперше була спущена з конвеєра в 2015 році. Збирається такий автомобіль в 10 разів довше, ніж зазвичай, він оснащений п’ятьма камерами, сотнею електричних датчиків, 15 ультразвуковими датчиками, радаром, режимом нічного бачення тощо. Дивно, що при всьому цьому автомобіль так і не вийшов за межі 2-го рівня автономності.
В теорії 2-й рівень – це автоматичний контроль швидкості і рульового управління. У Bentayga є система Active Lane Assist, але вона включається лише на 15 секунд, після чого водій повинен знову взяти керування на себе. Це ледве можна назвати автономним транспортом. Більше того, у Audi, яка, як і Bentley, входить в один концерн – VW, – вже є модель з 3-м рівнем автономності – нова A8. Вона може стежити за навколишнім середовищем за допомогою камер і приймати деякі рішення за водія.
За словами директора з продуктової лінійки Bentayga Пітера Уеста, насправді новий Bentley має більшу автономність, але виробник свідомо не активував всі безпілотні функції. Зокрема, в компанії розглядають можливість збільшення 15-секундного інтервалу на магістралях.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас