Україна і Німеччина суттєво збільшили товарообіг у 2017 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Німеччина суттєво збільшили товарообіг у 2017 році

Казна та Політика
327
Обмін товарами між німецькими та українськими компаніями значно збільшився в 2017 році – на 22,4% у порівнянні з минулим роком. При цьому зростання українського експорту вперше за багато років випередило зростання німецького імпорту, що склало 21,9%.
Про це порталу Finance.ua розповіли у Німецько-Українській промислово-торговельній палаті.
Найсильнішими драйверами для посилення українського експорту стали сільськогосподарські продукти, що продемонстрували приріст на 69%, металургійні вироби – на 57%, а також вироби хімічної промисловості – на 39%.
В інших галузях українські виробники теж показали, що вони все успішніше розвивають торгові відносини з німецькими партнерами: статистика демонструє збільшення постачання електротехнічного обладнання на 23%, а металевих виробів на 19,5%. Українські виробники одягу наростили експорт своєї продукції до Німеччини на 17%, машин та устаткування на 16,5%, а харчової продукції на 14,5%. Постачальники для автомобільної промисловості в Україні, на діяльність яких значною мірою впливають іноземні інвестори, досягли збільшення експорту на 11%.
Загалом, перше місце в експорті до Німеччини у 2017 році знову посіли постачальники для автомобільної промисловості – 22%. Це стало продовженням тенденції попереднього року, коли німецькі постачальники для автомобільної промисловості, що працюють в Україні, забезпечили значну частину українського експорту до Німеччини. Водночас виробники з українським капіталом швидко підтягуються: на другому місці в експорті до Німеччини сільськогосподарська продукція – 15%, далі за нею продукція металургії, швейної та харчової промисловості – 12,2%, 8% і 7% відповідно.
За показниками німецького імпорту в Україну в 2017 році основні обсяги товарообігу припадають на транспортні засоби з приростом у 38,5% і машини та обладнання – 30%.
«Українська економіка продовжує диверсифікуватися. З одного боку, дуже добре, що металургія повертає свої позиції, з іншого – варто відзначити, що українська легка промисловість з її якісними виробами забезпечує все більшу частку в німецько-українській зовнішній торгівлі», – констатує Андреас Лір, президент Німецько-Української промислово-торговельної палати.
Позитивною ознакою розвитку німецько-української зовнішньої торгівлі є те, що з року в рік вона стає все більш збалансованою. «Якщо у 2012 році експорт з України до Німеччині становив лише 25% німецького імпорту, то у 2017 році цей показник вже досяг 51%. Україна надолужує у цьому відношенні, адже її експорт зростає швидше, ніж німецький імпорт», – додає Александер Маркус, голова правління Палати.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас